Eerste symptomen van fibromyalgie en galblaas

VAN STELLA JONES

Openbaarmaking: we kunnen geld of producten verdienen van de bedrijven die in dit bericht worden genoemd via gelieerde links naar producten die zijn gekoppeld aan inhoud in dit artikel.

Vandaag praten we over de eerste symptomen van fibromyalgie. Als u een fibromyalgie-patiënt bent, ervaart u waarschijnlijk wijdverspreide spier- en gewrichtspijn samen met vermoeidheid. De vroege symptomen van fibromyalgie zijn echter niet onderscheidend en lijken vaak op de tekenen van veel andere veel voorkomende gezondheidsproblemen.

Eerste symptomen van fibromyalgie 

Als gevolg hiervan wordt fibromyalgie vaak verkeerd gediagnosticeerd. Het kan verwarrend zijn voor patiënten om te vinden wat het is, fibromyalgie en lupushebben enkele overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen. Momenteel zijn er geen laboratoriumtests of beeldvormingstests beschikbaar voor fibromyalgie.

Wat de dokter vraagt

Wanneer u naar uw arts gaat voor een diagnose, zal deze waarschijnlijk het volgende vragen:

 • een frequent gevoel van vermoeidheidspijn en gevoelige gewrichten
 • gewrichtsstijfheid vooral in de ochtend
 • Moeite met slapen
 • problemen met concentratie en geheugen worden ook wel fibromist genoemd
 • gevoelens van angst en depressie
 • doof gevoel
 • tintelingen in handen, armen, voeten en benen
 • hoofdpijn
 • wordt gediagnosticeerd met IBS (prikkelbare darm syndroom) of rusteloze benen syndroom
 • problemen met plassen

Het is vermeldenswaard dat vrouwen 10 keer meer kans hebben om fibromyalgie te krijgen dan mannen. Fibromyalgie-pijn wordt vaak intenser tijdens de menstruatie van een vrouw.

Hoe patiënten in eerste instantie reageren

Laten we het nu hebben over aanvankelijk verrassend onderzoek met fibromyalgie. Er zijn zoveel mensen die met deze stoornis binnenkomen en wat er gebeurt is, ze krijgen medicijnen en ze proberen fibromyalgie natuurlijke behandelingremedies die mogelijk niet voor hen werken. Ik wil je iets anders geven om naar te kijken.

Het zou GallBladder kunnen zijn

Waarschijnlijk de laatste 4 van de 10 gevallen, kwam het neer op een probleem dat te maken heeft met de overbelaste galblaas. De galblaas bevindt zich onder uw rechter ribbenkast. Wat gebeurt er wanneer het opgezwollen raakt, wanneer het verstopt raakt, het druk uitoefent op het middenrif en een zenuw die de phrenische zenuw wordt genoemd. Het gaat door naar de rechterschouder tot aan het hoofd en in de nek.

eerste symptomen van fibromyalgie

Een poging waard?

De spieren in het bovenste valgebied of de nek trekken samen en zorgen ervoor dat de wervel roteert en de zenuw bekneld raakt. De pijn gaat rechts langs de rechterkant, gaat omhoog in het hoofd. Dus als je de eerste symptomen van fibromyalgie en meer rechtszijdige fibromyalgie-pijn hebt, kijk dan naar de galblaas. Omdat dat de bron ervan zou kunnen zijn en dus wat je doet is dat je ongeveer een minuut of twee in de galblaas drukt en kijkt of deze pijn verdwijnt.

Spijsverteringsproblemen

Er zijn ook gevallen waarin mensen fibromyalgie pijn op de borst melden, wat Costochondritis kan zijn. Maar laten we praten over of het uw galblaas is, dat de pijn zo snel zal verdwijnen en u zult zeer verbluft zijn om te ontdekken dat het in de eerste plaats niet echt fibromyalgie was. Het was een overbelaste galblaas. Omdat overbelaste galblaas veel ontstekingen en pijn veroorzaakt en ze ook een behoorlijk opgeblazen gevoel en spijsvertering veroorzaken.

Veel van het bovenste deel van het lichaam, vooral de nek, in het hoofd en zelfs hoofdpijn, worden geassocieerd met het spijsverteringsstelsel. Er zijn hier een heleboel zenuwen die hier omhoog gaan. Zelfs een zenuw genaamd de nervus vagus.

Enterisch zenuwstelsel

Als een medische professional dit leest, wordt dit het enterische zenuwstelsel genoemd, het maakt deel uit van het autonome zenuwstelsel, je hebt het sympathische parasympathische en het enterische. Het enterische zenuwstelsel is helemaal hier beneden en dat kan ook pijn helemaal naar boven verwijzen.

Dus wat je kunt doen is het gebied induwen en of er een opluchting is. Daarom zou ik de galblaas gaan ondersteunen. Verander waarschijnlijk uw eten, neem wat galzout, van de galblaasondersteuningsformule en realiseer u dat het probleem in sommige gevallen geen fibromyalgie kon zijn. Het is iets anders. Dus om dat naar voren te brengen en zo door te gaan en uw opmerkingen hieronder te plaatsen en bedankt voor de lezer.

Referenties

 1. https://www.webmd.com/fibromyalgia/guide/fibromyalgia-symptoms#1
 2. https://www.emedicinehealth.com/ask_what_are_the_first_signs_of_fibromyalgia/article_em.htm

Dr. Eric Berg

Het doel van dit artikel was om snel basisvragen en antwoorden te geven op de eerste symptomen van fibromyalgie. Klik hieronder voor meer informatie op links naar gerelateerde bronnen. Maar u moet altijd alleen vertrouwen op een arts om eventuele symptomen te diagnosticeren.

In 1988 behaalde Dr. Eric Berg zijn doctoraat in Chiropractie aan het Palmer College van Chiropractie. Deze inhoud is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om dit niet te gebruiken voor zelfdiagnose en het is geen vervanging voor een medisch onderzoek. Ook is het niet voor de genezing, behandeling, diagnose en recept of aanbeveling. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *