Fibromyalgie: de meest overgevoelige ziekte.

Meer pijnlijke ziekte, fibromyalgie.
Het is een onbekende ziekte, maar is een van de meest pijnlijke daar, omdat een persoon die lijdt aan gevoeligheid voor bepaalde gebieden van het lichaam: nek, schouders, rug, heupen, armen en benen. Patiënten hoeven niet per se externe verwondingen of klachten die wel klagen, maar de conditie van fibromyalgie vereist dat ze te kronkelen als er slechts één vinger van de genoemde gebieden aan te raken.

Mensen die lijden aan fibromyalgie zijn niet alleen blootgesteld aan overgevoeligheid van je lichaam, ze hebben ook: slaapproblemen, ochtendstijfheid, hoofdpijn, extreem pijnlijke menstruatie, gevoelloosheid in handen en voeten, en moeite met concentreren of onthouden van activiteiten ( deze herinneringen). de lapses worden soms “fibronebline” genoemd).

Niet alleen dat, fibromyalgie kan mensen eenmaal met alle bovengenoemde symptomen treffen, waardoor de kracht en de wil van degenen die er last van hebben verzwakt.

U kunt tegelijkertijd twee of meer chronische pijnaandoeningen hebben. Tot deze aandoeningen behoren chronisch vermoeidheidssyndroom, endometriose, fibromyalgie, inflammatoire darmziekte, interstitiële cystitis, temporomandibulaire gewrichtsdisfunctie en vulvodynie. Het is niet bekend of deze aandoeningen een gemeenschappelijke oorzaak hebben.

Oorzaken van fibromyalgie

Momenteel is er geen wetenschappelijke informatie om de oorzaken van fibromyalgie te bepalen; Het is echter in verband gebracht met stressvolle of traumatische situaties, terugkerende verwondingen in de genoemde gebieden en zelfs ongemak. Ongeacht het bovenstaande kan fibromyalgie ook alleen voorkomen.

Sommige wetenschappers geloven dat de oorsprong van fibromyalgie genetisch bepaald kan zijn. Genen kunnen een sterke pijnlijke reactie veroorzaken op dingen die andere mensen niet pijnlijk vinden.

Wie lijdt er aan fibromyalgie?

Wetenschappers schatten dat fibromyalgie 5 miljoen mensen van 18 jaar oud treft in de Verenigde Staten. Tussen 80 en 90 procent van de mensen met de diagnose fibromyalgie zijn vrouwen. Mannen en jongens kunnen echter ook de aandoening hebben. De meeste gevallen worden op middelbare leeftijd gediagnosticeerd.

Fibromyalgie is een ziekte die wordt erkend door alle internationale medische organisaties en de WHO sinds 1992, ingedeeld in de internationale classificatie van ziekten M79.7 (ICD-10 CM, laatste herziening) als een reumatische aandoening.

De pijn en andere symptomen van deze ziekte voeden zichzelf met de tijd, waardoor vroege diagnose bijzonder belangrijk is. Anders zijn de symptomen nog pijnlijker en ondraaglijker.

Deze ziekte wordt vaak gediagnosticeerd bij mensen met bepaalde ziekten, zoals:

Reumatoïde artritis
Systemische lupus erythematosus (gewoonlijk lupus genoemd).
Spondylitis ankylopoetica (spinale artritis).
Vrouwen met een familielid met fibromyalgie hebben ook meer aanleg voor fibromyalgie.
Behandeling voor fibromyalgie

Fibromyalgie kan moeilijk te behandelen zijn en kan niet worden genezen. Hoewel de ziekte al meer dan 13 jaar wordt erkend, zijn er genoeg gespecialiseerde artsen om alle gevallen van fibromyalgie te behandelen, omdat patiënten vaak geen snelle diagnose vinden en uiteindelijk een reumatoloog bezoeken die is gespecialiseerd in medicijnen voor artritis en andere aandoeningen die van invloed zijn. de gewrichten. of zachte weefsels.

Behandeling voor fibromyalgie vereist soms teamwerk. Dit omvat uw arts, een fysiotherapeut en mogelijk andere zorgverleners.

Goed bezochte fibromyalgie zal niet voorkomen dat u een rustig leven leidt, maar de volgende aanbevelingen zullen u helpen zich beter te voelen:

Het bijhouden van medische instructies (het nemen van drugs naar alternatieve geneeswijzen) 
Zorg voor genoeg slaap 
Oefening 
evenwichtige voeding 
Pas werk aan uw behoeften (onderhandelen over de kantoor aan huis indien nodig) 
Voor meer informatie, raadpleeg de volgende informatie over de onderzoek dat NIAMS doet, evenals meer behandelingen en preventie van de aandoening.

De meest pijnlijke ziekte, fibromyalgie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *