Fibromyalgie Misselijkheid en hoe om te gaan

Omgaan met aanhoudende fibromyalgie Misselijkheid

We hebben het allemaal meegemaakt – dat zieke gevoel midden in je buik, de gevreesde misselijkheid die vaak gepaard gaat met fibromyalgie. Het kan een dag, een week of zelfs maanden duren. Het kan sporadisch zijn, of voor sommigen een dagelijkse gebeurtenis die nog een andere boosdoener is die hun kwaliteit van leven bedreigt.

Hoewel pijn iets is dat fibro-patiënten de kracht vinden om door te dringen, kunnen aanhoudende misselijkheid en de bijbehorende symptomen zo intens worden dat we bang worden om buiten de muren van onze huizen te wagen.

Meestal is misselijkheid geen eenzaam symptoom. Het gaat gepaard met andere symptomen die de intensiteit en duur vergroten, zoals:

 • Duizeligheid
 • braken
 • zweten
 • Rillingen
 • Zich zwak voelen
 • Hartkloppingen
 • Ademhalingsproblemen

Misselijkheid, vooral gepaard met braken, kan vreemd zijn, omdat het begin gewoon de manier van ons lichaam kan zijn om bepaalde gifstoffen te verwijderen of ons te herinneren aan voedselgevoeligheden. Aanhoudende misselijkheid kan echter slopend zijn.

Tussen 40 en 70 procent van de mensen met fibromyalgie ervaart symptomen van zowel chronische misselijkheid als braken. Sommige dagen kunnen zo mild zijn als kokhalzen terwijl je je tanden poetst, of zo intens als braken als je in de keuken kookt. Het is geen wonder dat fibromyalgie misselijkheid soms wordt vergeleken met ochtendmisselijkheid; het kan zonder waarschuwing op elk moment van de dag of nacht toeslaan.

Wat veroorzaakt fibromyalgie misselijkheid?

Bijna alles kan misselijkheid veroorzaken bij mensen met fibromyalgie. De vele factoren die pijn veroorzaken, kunnen ook misselijkheid veroorzaken, evenals duizeligheid en de andere genoemde symptomen. Fibromyalgie omvat verschillende aandoeningen die zelf misselijkheid kunnen veroorzaken:Advertentie resultaten voor fibromyalgie en reumatoïde artritis

 • Migraine –  Studies tonen aan dat meer dan 50 procent van de mensen met fibromyalgie last heeft van chronische hoofdpijn en migraine. Migraine kan dagen duren en zal hoogstwaarschijnlijk misselijkheid, duizeligheid en braken veroorzaken vanwege vernauwing van zenuwen in de achterkant van het hoofd.
 • Prikkelbare darm syndroom (IBS) –  Fibro-patiënten die ook IBS hebben, ervaren cycli van diarree, krampen en constipatie, die allemaal misselijkheid en de bijbehorende symptomen kunnen veroorzaken.
 • Disequilibrium – Wanneer uw binnenoor uw lichaam niet in evenwicht brengt door het juiste evenwicht, zult u misselijkheid, duizeligheid krijgen en een licht gevoel in  het hoofd krijgen.
 • Neuraal gemedieerde hypotensie –  Deze aandoening treedt op na plotseling opstaan ​​na liggen of zitten voor een langere periode. Terwijl u opstaat, daalt uw bloeddruk plotseling, wat extreme duizeligheid, zweten, hartkloppingen en misselijkheid veroorzaakt.
 • Zwakke oogspieren –  Hebt u zich ooit misselijk gevoeld tijdens het lezen of terwijl u uw hoofd draaide om verkeer te bekijken tijdens het rijden? Dit is nog een andere aandoening veroorzaakt door fibromyalgie.

Dieet

Dieet speelt een belangrijke rol voor mensen met fibromyalgie. Geen twee mensen zijn hetzelfde, maar er zijn bepaalde triggers die voor iedereen gelden. Dingen zoals suiker, cafeïne, zuivelproducten, bewerkte voedingsmiddelen, conserveermiddelen en gluten kunnen symptomen verergeren. Als u misselijkheid, duizeligheid en of braken ervaart, vermijd deze dan zoveel mogelijk.

Blijf gehydrateerd en houd crackers bij de hand. Een vorm van gember, zoals gekristalliseerde gember of zelfs gemberbier, kan je maag helpen bezinken en de misselijkheid verminderen. Vermijd citroenzuur, sappen en zure voedingsmiddelen.

Milieu

Als u zowel met duizeligheid als misselijkheid te maken heeft, probeer dan het licht te minimaliseren en ook TL-verlichting, fel licht en harde geluiden te vermijden.

Voor de meeste fibromyalgie-patiënten hebben verschillende symptomen een manier om u van uw slaap te beroven. Als u tijdens het slapengaan misselijkheid, hoofdpijn en andere pijn ervaart, is het zo belangrijk om een ​​omgeving te creëren die bevorderlijk is voor slaap. Zelfs kleine overlast zoals het licht van een kabelbox of mobiele telefoon kan de slaap belemmeren.

Vermijd tijdens daglichturen geuren die aanstootgevend, sterk zijn en die misselijkheid kunnen veroorzaken. Net als een zwangere vrouw die te maken heeft met ochtendmisselijkheid, kan een fibromyalgie-patiënt extra gevoelig zijn voor geuren, geluiden en zelfs bepaalde bewegingen. Wees je bewust van je omgeving en stel jezelf niet bloot aan onnodige triggers.

supplementen

Onderzoek heeft aangetoond dat een veelvoorkomende oorzaak van veel ziekten en aandoeningen te maken heeft met ‘lekkende darm’. Als het spijsverteringsstelsel niet goed functioneert, lijdt het hele lichaam. Gifstoffen bouwen zich op en veroorzaken ontstekingen, malabsorptie van vitamines en tal van andere problemen.

Een persoonlijke ontdekking voor mij was een vloeibaar spijsverteringssupplement dat voornamelijk uit magnesium en kalium bestond. Na een lange periode van pijn en vermoeidheid tot het punt van volledige bijniermoeheid, begon ik een dagelijks regime van een supplement dat werd gevonden bij mijn plaatselijke gezondheidswinkel dat was gemengd voor de spijsvertering.Zie ook

Binnen een week was mijn pijnniveau sterk verminderd, misselijkheid en hoofdpijn verdwenen en begon mijn energie terug te keren.

Het voordeel van Magnesium is aanzienlijk. Velen gebruiken het via Epsom-zoutbaden voor pijn en ontsteking, maar het mondeling in vloeibare vorm innemen bracht verbluffende resultaten met al mijn symptomen.

Spanning

Als de stress in je leven ervoor zorgt dat je maag in de knoop blijft, zullen misselijkheid, duizeligheid en alle andere bijbehorende symptomen blijven hangen en nooit meer loslaten. Vind een manier om ze te laten gaan door de nodige stappen te nemen om stress te verminderen.

Aan het einde van de dag, of zelfs midden in een aanval overdag, neem je vijf minuten om alles op te schrijven dat door je hoofd gaat, of het nu productieve gedachten en ideeën zijn, of gedachten van zorgen en stress.

Maak je geest dan helemaal leeg. Je zult verrast zijn dat een deel van de pijn is verdwenen – de misselijkheid, misselijkheid, duizeligheid en verwarring zijn verdwenen!

Of u nu kiest voor traditionele methoden om misselijkheid en duizeligheid, pijn en vermoeidheid geassocieerd met fibromyalgie te verminderen, of als u meer leunt op de niet-traditionele methoden die zijn genoemd, zorg ervoor dat u de communicatie open houdt met uw arts, uw familie, uw werkgever en eindelijk jezelf.

Noteer je gedachten , houd flare ups en triggers bij en luister naar je eigen lichaam. Je lichaam vertelt je wanneer er iets mis is.

Misselijkheid is, net als de pijn die fibromyalgie-patiënten hebben, een andere indicator in het lichaam om u te laten weten wanneer er iets mis is. Negeer het niet en koop niet de leugen dat je er gewoon mee te maken hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *