Fibromyalgie: triggerpoints in de nek veroorzaken duizeligheid

De triggerpoints in de nek kunnen duizeligheid en vertigo veroorzaken die veel mensen met fibromyalgie ervaren. Deze triggerpoints kunnen je perceptie en evenwichtsgevoel verstoren, waardoor je dingen laat vallen of struikelt en over dingen struikelt. Veel symptomen van hoofd en nek, oren, ogen, neus en keel kunnen te wijten zijn aan triggerpoints in de nek. In deze publicatie zal ik uitleggen: waar zijn deze triggerpoints, welke symptomen veroorzaken en hoe ze zichzelf kunnen behandelen.

Wat zijn de triggerpoints?

In eenvoudige termen is een triggerpoint een knoop die zich vormt in de spier en pijn verzendt naar andere delen van het lichaam. Activatiepunten zorgen ervoor dat de spier strakker en korter wordt. Wanneer de spieren verkorten, kunnen ze niet door het volledige bewegingsbereik gaan, waardoor de manier waarop ze bewegen, zitten of staan ​​verandert. Dit leidt tot problemen met kracht en flexibiliteit, waardoor er meer activeringspunten ontstaan.

Het onderzoek suggereert dat de pijn van fibromyalgie voornamelijk te wijten is aan myofasciale triggerpoints. Daarom zal de behandeling van triggerpoints helpen de pijn in verband met fibromyalgie onder controle te houden.

Trigger punten in de nek die duizeligheid veroorzaken

scm triggerpoints in de nek
De triggerpoints in de nek die duizeligheid kunnen veroorzaken in de sternocleidomastoide spieren (SCM). De SCM is een grote spier langs het front aan beide zijden van de nek. Het is samengesteld uit twee onderling verbonden spierbanden. Deze spierbanden vertrekken van het mastoide bot achter het oor. Eén band verbindt met het borstbeen (sternum) en de andere verbindt met het sleutelbeen (sleutelbeen). De sternale band bevindt zich aan de bovenkant van de clavicula-band.

De belangrijkste functies van de SCM-spieren zijn om het hoofd heen en weer te draaien en het hoofd naar beneden te buigen. De sternocleidomastoïde helpt ook om een ​​stabiele positie van het hoofd te behouden tijdens andere bewegingen van het lichaam. Elke positie waar de nek in een ongemakkelijke positie wordt gehouden, kan triggerpoints creëren.

Een andere functie van de SCM-spier is om het borstbeen op te heffen wanneer u inademt. De spier kan worden overbelast als het met de borst ademt, in plaats van met het diafragma. De SCM helpt ook kauwen en doorslikken.

Symptomen van triggerpoints voor sternocleidomastoïden

De effecten van sternocleidomastoïde triggerpoints kunnen verrassend wijdverspreid zijn. Symptomen gemaakt door SCM triggerpoints zijn onder meer:

 • duizeligheid, duizeligheid en onbalans
 • wazig zien, dubbel zien, overmatig scheuren, roodheid van de ogen, hangend ooglid en oogsamentrekkingen
 • gehoorverlies, tinnitus (zoemen, zoemen of oorsuizen)
 •  migraine hoofdpijn, sinushoofdpijn
 • misselijkheid
 • sinuscongestie of sinusdrainage
 • chronische hoest, keelpijn
 • stijve nek
 • koud zweet op zijn voorhoofd
 • continue hooikoorts of verkoudheidsverschijnselen
 • moeite met slikken

Wat veroorzaakt sternocleidomastoïde triggerpoints?

Triggerpoints kan worden gecreëerd door het handhaven van de SCM posities gecontracteerd om de kop in positie te houden, bijvoorbeeld kijken naar een computerscherm of rijden. Houd je hoofd naar één kant of houd je hoofd terug te kijken voor langere tijd, is het zeker om problemen te veroorzaken. Ademen van de borst in plaats van de buik kan ook de SCM-spier overbelasten.

Hier is een lijst met activiteiten die SCM-triggerpunten kunnen maken:

 • Algemene activiteiten
 • Het hoofd naar één kant houden
 • Houding van het hoofd naar voren
 • De telefoon vasthouden met de schouder
 • Maag slapen
 • Zwaar tillen
 • Val en zweep
 • Een korte been of scoliose of een ongemakkelijke houding
 • Stress en spierspanning
 • Chronische hoest of astma
 • Borstademhaling

Sternocleidomastoïde triggerpoint-afgifte

SCM triggerpoint-releaseSCM-triggerpoints zijn eenvoudig zelf te behandelen. De SCM-spiergroep kan zeven triggerpunten bevatten. De sternale verdeling heeft gewoonlijk 3-4 triggerpunten op afstand van elkaar langs de lengte, terwijl de deling van het sleutelbeen 2-3 triggerpoints heeft.

NOOIT een pols masseren  . Als je de sternocleidomastoïde knijpt, in plaats van hem tegen de zijkant van de nek te drukken, blijft hij weg van de bloedvaten.

Volg deze stappen om de SCM-triggerpunten vrij te geven:

 1. Terwijl je in een spiegel kijkt, draai je je hoofd naar de zijkant. Je zult de sternale tak zien.
 2. Grijp de spier met je duim en vingers gebogen in een C-vorm en draai je hoofd terug om in de spiegel te kijken.
 3. Houd je gezicht naar voren gericht, kantel je hoofd iets naar beneden en naar dezelfde kant die je masseert.
 4. Druk hard genoeg om je op je gemak te voelen en probeer onderscheid te maken tussen de twee takken. Elke tak is bijna net zo groot als je wijsvinger. Als je goed oplet, zou je ze apart moeten kunnen voelen.
 5. Milk spier korte repeterende bewegingen op en neer, starten vanaf het midden om door te gaan achter het oor en vervolgens naar het sleutelbeen.
 6. Als je een vlek vindt die pijn doet, knijp dan voorzichtig in het triggerpunt. Verlaag de druk totdat u geen pijn voelt. Als u onder de pijngrens bent, verhoogt u de druk langzaam gedurende 60-90 seconden.

Doe dit aan beide kanten, een paar keer per dag. Wees eenvoudig aan het begin en werk op een drukniveau dat goed voor je voelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *