Hoe erg Fibromyalgie je voeten beïnvloedt

Behandeling met fibromyalgie moeten uitstrekken vanaf de bovenkant van het hoofd naar de punt van de tenen, letterlijk. Hoewel de voeten zijn niet de meest waarschijnlijk pijn van fibromyalgie, een recent artikel gepubliceerd in het tijdschrift locatie   Arthritis Research and Therapy  , ongeveer de helft van de 202 onderzochte patiënten met fibromyalgie gemeld voetproblemen.

“Compensatie van de voet pijn veroorzaakt pijn in de knieën, heupen en onderrug”, zegt Dennis Frisch, DPM, een eigen podoloog in Boca Raton, Florida. Als u al omgaan met de symptomen van fibromyalgie, pijn die niet Daarnaast hoeft wordt toegevoegd, wordt de pijn in de voet vergroot het risico dat je valt en je hebt een blessure of simpelweg minder actief zijn dan je wilde zijn.

Hoogstwaarschijnlijk kent u fibromyalgie de pijn die andere mensen gewoon negeren. “Over het algemeen, omdat mensen met fibromyalgie gevoeliger zijn voor pijn en minder tolerant zijn voor pijn, zijn ze overal gevoeliger voor pijn”, zegt Dr. Frisch. In feite geloven experts dat ten minste een op de vier mensen voetpijn heeft, maar veel, zo niet de meesten, krijgen gewoon geen behandeling.

De punten opnieuw verbinden

Er zijn ook veel voorkomende bronnen van pijn in de voet die niet direct gerelateerd zijn aan fibromyalgie, maar kunnen worden geïntensiveerd door deze aandoening te hebben. Een voorbeeld is Morton’s neuroma, een goedaardige vergroting van een zenuw die een tintelende en kloppende pijn veroorzaakt tussen de derde en vierde tenen. Deze onaangename toestand kan worden behandeld met cortisone-injecties of een operatie.

Plantaire fasciitis is ook een veelvoorkomende bron van pijn in de voet. Met deze aandoening wordt het zachte bindweefsel onder de voet ontstoken en pijnlijk. Het is vaak het gevolg van slechte keuzes in schoeisel. Een steunboog kiezen kan helpen pijn te voorkomen.

Wees actief ondanks pijn in de voet

Het probleem met voetpijn, zegt Frisch, is dat het een vicieuze cirkel wordt. Omdat mensen met fibromyalgie vaak vermoeid voelen, mag u geen lichamelijke activiteit nodig is om beter te voelen presteren. Echter, als ze beginnen te proberen om fysieke activiteit te ontwikkelen, in eerste instantie kunt u wat ongemak of zelfs pijn uw voeten, de schuld te geven fibromyalgie en stoppen met proberen om actief te zijn. “Over het algemeen is voor fibromyalgie de aanbeveling om te lopen”, voegt Frisch toe.

Als je wilt bewegen met fibromyalgie en onnodige voetpijn wilt voorkomen, probeer dan deze stappen:

  • Ga samen met uw arts  U moet uw podotherapeut natuurlijk zien als u pijn in uw voeten voelt. Maar een ontmoeting met uw podoloog of arts als u probeert een oefeningsregime te starten, kan u helpen betere beslissingen te nemen en uw voeten gezond te houden.
  • Kies de juiste schoenen. “Zorg dat je de juiste schoen hebt voor de activiteit die je gaat doen”, adviseert Frisch. Als je het kunt betalen, loont het om iets meer te betalen voor een kwaliteitsschoen die pijn helpt voorkomen. Zoek naar schoenen met een brede teenendoos, een steunboog en een zool die zowel ondersteuning als flexibiliteit biedt.
  • Begin voorzichtig Fibromyalgie is een enigszins onvoorspelbare aandoening, zegt Frisch. Op een goede dag zul je in de verleiding komen om de oefening te overdrijven of een hoge hak te gebruiken; Kies moderatie als u pijn wilt voorkomen.
  • Wacht en accepteer wat ongemak. Een beetje ongemak bij het starten van een trainingsprogramma is niet ongebruikelijk. Maar als u pijn voelt, wordt het tijd om uw arts te bellen.
  • Wissel naar de lagere hakken voor dagelijks gebruik.  Als je dol bent op hakken, is het het beste om je hoogte tot ongeveer een centimeter te houden voor je fibromyalgiesymptomen, zegt Frisch. Als je echt een hogere hak wilt dragen, pak je comfortabele schoenen in een grote tas, zodat je een snelle en comfortabele verandering kunt aanbrengen. Tot slot, onthoud Frisch, onthoud dat uw podoloog pijn in de voet kan behandelen en aanbevelingen kan doen voor beter schoeisel en andere veranderingen, maar het grote imago van fibromyalgie niet kan aankaarten. Een medische teambenadering is zelfs beter voor het volledige beheer van fibromyalgie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *