Is er een verband tussen fibromyalgie en vaccins ??

Het verband tussen fibromyalgie en vaccins

Een van de vele gezondheidsaspecten die het internet verlichten, vaccins zijn een hot topic geworden in de opvoedingscirkel. Een kind krijgt ongeveer 10 vaccins tegen de tijd dat ze zes jaar oud zijn – het debat vanuit de opvoedingscirkels is of deze vaccins schadelijker zijn dan goed voor kinderen, met speculatie dat ziekten zoals autisme kunnen worden veroorzaakt door bepaalde vaccins.

Volwassenen worden ook jaarlijks aan verschillende vaccins onderworpen. Terwijl het debat aan de gang is en zo openlijk wordt besproken, zijn er argumenten, theorieën en zelfs teststudies waaruit blijkt dat er mogelijk een link is naar deze vaccins en medische aandoeningen zoals fibromyalgie.

Premier case study

Met betrekking tot fibromyalgie was de meest prominente studie die van het hepatitis B-vaccin. Onderzoekers vonden dat sommige patiënten die het vaccin kregen later symptomen van het ASIA-syndroom vertoonden en leed aan fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom.

ASIA-syndroom wordt gedefinieerd als een auto-immuun / auto-inflammatoir syndroom geïnduceerd door adjuvante stoffen die vaak worden aangetroffen in vaccins. In wezen kunnen adjuvantia het immuunsysteem motiveren om na een vaccin in een hogere versnelling te schakelen. Ze kunnen sterk variëren van anorganische stoffen tot combinatieproducten.

In deze specifieke studie vonden onderzoekers dat sommige patiënten bijwerkingen hadden die mogelijk verband hielden met adjuvantia. Zowel fibromyalgie als chronisch vermoeidheidssyndroom werden door sommige patiënten gemeld na ontvangst van het hepatitis B-vaccin.

Omdat hepatitis B zo’n wijdverspreid virus is (350 miljoen mensen worden wereldwijd getroffen), suggereren onderzoekers niet dat het vaccin wordt vermeden, alleen dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de correlatie van bepaalde soorten vaccins en de ingrediënten die ze bevatten. bestaan ​​uit. De conclusie is dat het adjuvanten in het vaccin zijn die de bijwerkingen veroorzaken.

Andere studies

De Amerikaanse National Library of Medicine National Institutes of Health stelt; Er zijn associaties beschreven tussen verschillende vaccinaties en symptomencomplexen, waaronder fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom.

Het instituut bespreekt verder het Golfoorlogsyndroom, vergelijkbaar met fibromyalgie op vele manieren en de associaties ervan met verschillende vaccins tijdens de inzet in combinatie met stress en trauma.

Deze casestudy toonde aan dat er een verband kon bestaan ​​tussen vaccins en het begin van fibromyalgie, evenals andere vergelijkbare aandoeningen. Hoewel geen van de onderzoeken afdoende is, lijkt er een patroon te zijn tussen overmatige vaccins en daaropvolgende gezondheidsstoornissen.

Een Ounce of Prevention

Zoals Benjamin Franklin zo treffend zei, is een greintje preventie een pond genezen waard, gezonde mensen kunnen gezond blijven door die dingen te vermijden die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Uw persoonlijke keuze zou kunnen zijn om vaccins voor uzelf en uw kinderen te vermijden als u over het algemeen gezond bent, de ‘do’s and don’ts’ van een optimale gezondheid volgt en niet waagt naar locaties in de wereld waar u wordt blootgesteld aan overdraagbare ziekten en virussen.

Een ding om op te merken van al deze studies is dat de deelnemers aan de studies over het algemeen gezond waren voordat ze de vaccinaties en het adjuvans dat ze bevatten. Na vaccinaties was hun goede gezondheid verdwenen, misschien voor de rest van hun leven.

De meesten van ons werden echter als kind ingeënt en velen van ons zetten het ritueel van jaarlijkse vaccinaties voort, dus welke stappen kunnen nu worden ondernomen om de langetermijneffecten te minimaliseren en toekomstige complicaties te voorkomen?

Elke casestudy suggereert dat er waarschijnlijker een verband bestaat tussen vaccins en fibromyalgie. Hoewel geen van deze conclusies overtuigend zijn, suggereren de studies dat we aan de kant van voorzichtigheid en vaccins staan.

De gezonde industrie heeft de afgelopen jaren een enorme campagne gelanceerd om vaccins tegen het grote publiek te duwen, zoals het griepvaccin. Er is bijna een stigma als je de vaccins weigert die letterlijk op elke straathoek worden aangeboden “om zo te zeggen- in dokterspraktijken, apotheken, supermarkten, enz.

Als je een lage tolerantie hebt voor medicijnen, supplementen en zelfs bepaalde voedingsmiddelen, is het verstandig om de mogelijkheden af ​​te wegen van wat het ontvangen van frequente vaccins zou kunnen doen voor je systeem.

Zoals altijd is mijn persoonlijke commentaar om naar je eigen lichaam te luisteren. Soms kan het niet worden veranderd als de schade is gebeurd, om zo te zeggen, maar ook al kunnen we die dingen niet ongedaan maken, we kunnen verdere schade voorkomen en een levensstijl volgen die onze toestand aanzienlijk zal verbeteren. Wees aardig voor jezelf en vergevingsgezind en blijf streven naar het best mogelijke voor jou en geef nooit op.

Fibromyalgie gekoppeld aan hepatitis B-vaccin

Een recente studie richtte zich op het verband tussen fibromyalgie en het hepatitis B-vaccin. Onderzoekers ontdekten dat sommige patiënten die het vaccin kregen later symptomen van het ASIA-syndroom vertoonden en leed aan fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom. Er is een link die moet worden bestudeerd met een grotere groep details.

Het hepatitis B-vaccin is ontworpen om mensen tegen HBV te beschermen, wat kan leiden tot ernstige leverschade, kanker en overlijden. Het wordt verspreid door lichaamsvloeistoffen en andere middelen die kunnen resulteren in een acute of chronische infectie. De CDC schat dat jaarlijks 43.000 nieuwe gevallen in de Verenigde Staten voorkomen, met nog eens 800.000 tot 1,4 miljoen chronische gevallen in de Verenigde Staten. Naar schatting 350 miljoen mensen zijn overal ter wereld besmet met hepatitis B. De onderzoekers die onderzoek deden naar fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom adviseren mensen niet om voorzorg te vermijden. Ze hebben hun studie zorgvuldig geformuleerd om patiënten en medisch personeel hun eigen conclusies te laten trekken.

Middelen

EmaxHealth (fibromyalgie gekoppeld aan hepatitis B-vaccin)

US National Library of Medicine Nationale gezondheidsinstituten (Fibromyalgie, infectie en vaccinatie: twee extra delen in de etiologische puzzel)

De beste levensjaren (Auto-immuunsyndroom geïnduceerd door adjuvantia: een andere reden om vaccins te schuwen)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *