Leidt Lyrica tot gewichtstoename?

Lyrica is een door de FDA goedgekeurd medicijn voor de behandeling van fibromyalgiepatiënten. Het wordt gebruikt om zenuwpijn te verlichten. Lyrica werkt door het aantal zenuwsignalen te verminderen. Het kalmeert ook de overgevoelige zenuwen. Het wordt ook gebruikt om partiële aanvallen te behandelen. Lyrica is een capsule die dagelijks in twee verdeelde doses wordt ingenomen.

Zoals jullie allemaal weten, zijn fibromyalgiepatiënten het slachtoffer van extreme pijn. Men zag dat Lyrica uitstekend werk verrichtte in het verlichten van hun pijn. Maar veel mensen klagen dat Lyrica gewichtstoename veroorzaakt. En deze gewichtstoename ging gepaard met het verhogen van de dosis Lyrica. Goed afgezien van zijn neveneffect zoals gewichtstoename, doet het uitstekend werk in het verminderen van pijn. Dus de gewichtstoename factor kan met succes worden overwonnen door een aantal gezonde gewoonten.

Lyrica wordt beschouwd als boven opioïden voor de behandeling van pijn en wordt in sommige landen ook gebruikt voor de behandeling van angststoornissen. Het is nog steeds niet volledig onder de knie hoe Lyrica gewichtstoename veroorzaakt. Veel onderzoekers zijn hiermee klaar.

Enkele factoren die in de schijnwerpers kwamen zijn:

Vermoeidheid

Het werd gezien dat mensen na het nemen van Lyrica zich echt uitgeput en uitgeput voelden. Hun vermogen om te trainen neemt af, het voelt alsof ze de hele tijd in het bed blijven. Deze luiheid en gebrek aan beweging als tegenprestatie vertraagt ​​hun metabolisme en het leidt tot gewichtstoename bij deze patiënten.

Hormoon niveaus

Men ziet dat lyrica de hormoonspiegels in het lichaam potentieel beïnvloedt. Sommige gewichtsregulerende hormonen worden veranderd door Lyrica zoals leptine en cortisol. Het veranderen van de niveaus van deze hormonen kan in ruil gewichtstoename veroorzaken.

Eetlust neemt toe

Sommige mensen meldden dat hun eetlust toenam na het gebruik van Lyrica. Ze blijven eten eten. Lyrica verhoogt hun eetlust. Deze toename van de eetlust was de oorzaak van gewichtstoename bij deze patiënten.

Water afstotend

Een andere factor die werd gezien bij de gewichtstoename door Lyrica was waterretentie bij deze patiënten. Deze waterretentiefactor van Lyrica kan ervoor zorgen dat ze zich opgeblazen en zwaarder voelen. Diuretica kunnen worden gebruikt om dit waterretentie-element te behandelen, maar het kan ook dodelijk zijn.

Dosering

Verhoging van de dosis Lyrica in ruil verhoogt de mogelijke bijwerkingen van Lyrica. Hoe meer Lyrica u verbruikt, hoe hoger de ongewenste effecten, inclusief gewichtstoename.

 

Fibromyalgia Disability Car bumper sticker: Laat deze sticker op je auto plakken en verspreid de fibromyalgia-bewustzijn. Veel mensen beschouwen onze ziekte niet als disable, omdat ze het niet weten. – Klik hier om de jouwe Fibromyalgia Disability Sticker voor jouw auto te krijgen

Klik hier om naar de winkel te gaan voor meer producten

 

Gewichtstoename vermijden

Deze gewichtstoename door Lyrica kan worden vermeden door verschillende levensstijlgewoonten aan te passen. Kleine veranderingen in uw dagelijks leven aanbrengen, kan u helpen uw ongewenste gewicht te verliezen. Enkele tips zijn onder meer

1. Evenwichtige maaltijden

Je moet uitgebalanceerde maaltijden eten. Vermijd gefrituurd voedsel, suiker en witte bloem. Liever weinig vet vlees, granen, groenten en zuivelproducten. Elimineer de gewoonte van onnodig eten, zoals het eten van voedsel door onbedwingbare trek en depressie. Eet alleen als je honger hebt.

2. Oefening

Je zou een dagelijkse gewoonte moeten hebben om 15 tot 20 minuten te oefenen. Als u aan chronische pijn lijdt, kunnen milde oefeningen zoals wandelen en zwemmen nuttig zijn. Het zal comfortabel zijn om aerobicsoefeningen 30 minuten op afwisselende dagen te doen.

3. Waterverbruik

Vermindering van de waterinname kan in ruil daarvoor leiden tot waterretentie door de nieren. Dat kan resulteren in een opgeblazen gevoel en gewichtstoename. Je moet dagelijks minstens 10 glazen water drinken, zodat dit water je nieren kan spoelen.

4. Verminder je calorie-inname

Het verminderen van de calorie-inname betekent niet dat u uw maaltijden moet overslaan. Kies voedingsmiddelen met weinig vet en vermijd suikerachtige woestijnen. Kleine veranderingen in uw dieet kunnen uw calorie-inname met 1000 calorieën per dag verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *