Studie vondsten, Fibromyalgie veroorzaakt vroegrijp ouder worden bij vrouwen

Fibromyalgie is slopende en meedogenloze. Het is niet zoals de pijn die je krijgt door hoofdpijn of een verstuikte enkel. Bij fibromyalgie kan het lijken alsof er een vuur met vier alarmbellen in je spieren woedt of zwavelzuur in je gewrichten. De pijn is intens en wijdverspreid.

Uit bed komen kan een grotere uitdaging zijn dan langs de Chinese muur sprinten. “Fibromyalgie heeft de neiging om te piekeren wanneer de persoon in de vijftig is, maar de symptomen kunnen tot ver in de jaren 60 en 70 duren”, zegt Benjamin H. Natelson, MD, directeur van het Pain and Fatigue Study Centre in het Beth Israel Medical Center in New York City .

Senioren hebben ook meer kans om enkele van de symptomen te ontwikkelen die gepaard gaan met fibromyalgie, waaronder depressie , angst en slaapstoornissen . Natuurlijk, als een persoon ouder wordt, kan ze geconfronteerd worden met gezondheidsproblemen die ze niet eerder had, en dat kan een dramatische impact hebben op hoe zij en haar arts haar behandeling met fibromyalgie benaderen.

Naarmate het lichaam ouder wordt, kan het moeilijker worden voor mannen en vrouwen om te gaan met pijn en pijnen. Hoewel niet alle pijn indicatief is voor een stoornis of aandoening, kunnen oudere vrouwen die pijn ervaren, lijden aan fibromyalgie. Fibromyalgie is niet zoals elke andere aandoening, omdat de pijn kan variëren in zowel de locatie op het lichaam waar het is geconcentreerd als de frequentie.

Velen voelen een verhoogde en pijnlijke reactie op toegepaste druk. Chronische pijn komt veel voor bij oudere volwassenen en werd tot voor kort beschouwd als algemeen, maar relatief ‘goedaardig’. Uit het beschikbare bewijs blijkt echter dat sommige van de 116 miljoen Amerikaanse volwassenen die lijden aan chronische pijn ook een verhoogd risico hebben op ouderdomsziekten vroegtijdig ontwikkelen, vroegtijdig cognitief en lichamelijk achteruitgaan en eerder sterfte ervaren.

Hoe kan fibromyalgie veroudering veroorzaken?

Er werd onthuld dat patiënten met fibromyalgie een verlies van grijze massa leden, vooral in de delen van de hersenen die te maken hebben met fysieke pijn en geheugen . Toegegeven, de studie die dit onthulde was klein en niet zo uitgewerkt als het had moeten zijn. De ongelukkige waarheid is dat een aanzienlijk aantal patiënten met fibromyalgie lijden aan geheugen en andere mentale stoornissen.

Patiënten die lijden aan beide tegelijkertijd worden aangeduid als fibro-mist . Dit betekent dat ze moeilijk te onthouden gedachten hebben en meer tijd nodig hebben om dingen mentaal te verwerken. Het is triest om erover na te denken, maar een jonger individu dat last heeft van fibromyalgie kan mogelijk de kennis hebben van iemand die twee keer ouder is.

Studie onderzoekt het proces van veroudering bij vrouwen die zijn aangetast door fibromyalgie, evenals de fysieke, persoonlijke en sociale gevolgen van deze ziekte. De resultaten wijzen op een hogere incidentie van fibromyalgie bij oudere vrouwen; de impact op de kwaliteit van leven, gemeten met de Fibromyalgia Impact Questionnaire, was echter hoger onder de groep van middelbare leeftijd (50-59 jaar).

Er was een hogere prevalentie van de ziekte bij laaggeschoolde vrouwen, maar de impact ervan bleek groter te zijn voor vrouwen met een hogere opleiding. FM-proefpersonen van middelbare leeftijd die chronisch aan pijn worden blootgesteld, vertonen ook een verminderd gezamenlijk bewegingsbereik en kunnen veranderingen in het looppatroon vertonen die waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met oudere personen. Vrouwen van middelbare leeftijd met fibromyalgie vertoonden looppatroon-overeenkomsten met ouderen, vrouwen, die worden gekenmerkt door verminderde ROM van de onderste extremiteit, paslengte en loopsnelheid.

 

Wat u kunt doen om veroudering te voorkomen

Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen om langere, diepere en gezonde slaap te bevorderen : neem geen dutjes na 16.00 uur en beperk ze tot een half uur; bezuinigen op cafeïne; en proteïne hebben tijdens het avondeten of voor het slapen gaan om hongergevoelens te verminderen die anders je wakker zouden maken.

Een betere optie, zegt Dr. Natelson, is dat je heel geleidelijk fysiek actief wordt en maatregelen neemt om er zeker van te zijn dat je jezelf niet te veel inspant. Een zeer belangrijke factor bij het voorkomen van veroudering is het verkrijgen van gezonde myeline in uw lichaam, dat een omhulsel is dat de neurale signaaltransmissies van het lichaam verdedigt. In het geval dat de myeline-omhulling beschadigd raakt, laat dit de neurale signaaltransmissies bloot, leidend tot een aantal verschillende degeneratieve condities.

NATURELIEF is een gespecialiseerde formule voor natuurlijke pijnverlichting, gemaakt met de meest effectieve pijnverlichtende middelen in de natuur. Wintergroenolie, kamferolie, eucalyptusolie en menthol gecombineerd met de unieke Geltrap-technologie en vervaardigd in het kader van de technische samenwerking met SEPPIC France, zijn zeer effectief voor onmiddellijke pijnverlichting in bovenste en onderste rugpijn, artritis, spierstammen, gewrichtsimmobilisme, sportblessures, kniepijn en algemene lichaamspijn.

Zowel fysieke als mentale aandoeningen zijn gevonden bij patiënten die myeline verliezen. Om de myeline in uw lichaam te beschermen, begint u aan een dieet met gezond vet. Omdat Myeline is samengesteld uit vetweefsel, kan een gezond vetdieet deze balans herstellen. Voorbeelden van goed voedsel om te eten zijn onder andere eieren en sommige planten die zijn gemaakt van vetzuren. Lees meer over Fibromyaliga-dieet .

Lees ook voedsel om te voorkomen dat u fibro heeft

Oefen regelmatig. Trainen tijdens pijn lijkt misschien intuïtief, maar talloze onderzoeken hebben aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging een effectieve behandeling is voor fibromyalgie. Wanneer u aan een nieuw oefenregime begint , moet u eerst langzaam dingen doen, geleidelijk uw uithoudingsvermogen verhogen en de intensiteit van uw trainingen verhogen terwijl uw lichaam zich aanpast om te trainen.

Werkende vrouwen die te maken hebben met fibromyalgie kunnen hiervan profiteren door hun werkruimtes te onderzoeken en die ruimtes aan te passen om ze comfortabeler te maken. Vervang bureaustoelen als deze niet voldoende ondersteuning bieden en praat met een bezigheidstherapeut over andere manieren om werkstations comfortabeler te maken.

Vermijd het eten van suiker , het snijden van suiker uit uw dieet zal uw fibromyalgiesymptomen verlichten. Het zal moeilijk zijn, maar het zal je veel helpen en je ziet een verbetering in de algehele gezondheid. Vermijd ook Fuzzy-dranken  zoals cola, pepsi, omdat ze aspartaam bevatten en fibromyalgie opwekken.

Dr. Teitelbaum zegt dat het verstandig is om een ​​multivitamine te nemen die bijna 100 procent van de aanbevolen hoeveelheid aan B-vitamines , magnesium en zink, vitamine C bevat , evenals een aanvullend vitamine D- supplement, die allemaal goed worden verdragen door fibromyalgiemedicatie. .

Referentie:

  • Fibromyalgiebehandelingen voor senioren door Camille Noe Pagán via dagelijkse gezondheidszorg
  • Hoe kan fibromyalgie je ouder worden? via Fibromyalgie Behandelen
  • VEROUDERING EN CHRONISCHE PIJN: VROUWEN MET FIBROMYALGIE door MS Hayar via Oxford Academic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *