WAT ELKE FIBROMYALGIE LIJDER MOET WETEN OVER HET NEMEN VAN EEN DOUCHE

MAAKT FIBROMYALGIE HET NEMEN VAN EEN DOUCHE EEN NIEUWE UITPUTTENDE ACTIVITEIT?

depressieVoor de meeste mensen die niet met chronische pijnaandoeningen leven, helpt een douche ‘s ochtends hen verfrist, volledig wakker en klaar voor de dag te zijn. Helaas is dit niet de ervaring die veel fibromyalgie-patiënten hebben. Het lijkt zo klein, maar als je met deze aandoening leeft, kan zelfs het douchen in de ochtend vermoeiend zijn.

Een douche kan lichamelijk veeleisend zijn voor iemand die worstelt met fibromyalgie, pijn veroorzaakt, vermoeid raakt en het moeilijk maakt om iets anders te doen dan de rest van de dag te herstellen.

ER ZIJN VIER REDENEN WAAROM DOUCHEN BIJ MENSEN MET FIBROMYALGIE UITPUTTING KAN VEROORZAKEN:

Lichamelijke inspanning : mensen met fibromyalgie worstelen met bijna constante vermoeidheid en zelfs de eenvoudigste lichamelijke activiteiten kunnen extreem veel zijn. Douchen betekent meer fysieke inspanning dan de meeste mensen zouden aannemen. Denk er eens over na: je staat, rekt, buigt, reikt enzovoort. Voor iemand met fibromyalgie kan het heel moeilijk zijn.

Ontspanning : een warme douche kan ontspannend zijn, maar als je moe bent en moeite hebt om wakker te worden, is ontspanning wellicht precies wat je niet nodig hebt.
Temperatuurgevoeligheid: temperatuurgevoeligheid is een veelvoorkomend symptoom van fibromyalgie en een warme douche kan uw temperatuursbalans doen afnemen en het moeilijk maken om weer af te koelen, waardoor u daarna zweet en uitgeput raakt.

Vertigo : Duizeligheid is een ander vaak voorkomend probleem voor mensen met fibro en bewegen in de douche in combinatie met het warme water kan het erg moeilijk maken om je evenwicht te bewaren. Niemand wil duizelig worden of vallen wanneer ze onder de douche staan, wat een echt angstaanjagende ervaring kan zijn.

Gevoelige zenuwen : als u een overactief zenuwstelsel heeft (wat u doet, als u fibro heeft), kan het gevoel dat water u in de douche raakt pijnlijk zijn of ervoor zorgen dat u de rest van de dag bijzonder gevoelig bent, waardoor pijn over je hele lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *