Wat is Fibromyalgie Zwelling en wat is de oorzaak?

Fibromyalgie is nog steeds een veel onbegrepen toestand, een die de medische gemeenschap nog steeds aan het verkennen en leren is. Fibromyalgie presenteert zichzelf in verschillende vormen, wat bijdraagt ​​aan de beruchte mystiek. Een minder bekende aandoening veroorzaakt door  fibromyalgie is oedeem (of zwelling van fibromyalgie). Krijgt oedeem u?

Fibromyalgie Complicaties: Wat is oedeem?

Oedeem is zwelling veroorzaakt door overtollig vocht dat opgesloten zit in de weefsels van uw lichaam. Oedeem kan elk deel van het lichaam aantasten, hoewel het vaakst wordt opgemerkt in de handen, armen, voeten, enkels en benen (1).

Oedeem kan, net als andere pijnaandoeningen, een hoge mate van frustratie veroorzaken en de getroffenen in de war brengen. Het correct identificeren van de symptomen kan antwoorden geven en aangeven of u een oedemenaar bent. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het beheersen of verminderen van de symptomen van oedeem.

Als u de volgende symptomen vertoont, kunt u last hebben van oedeem.

Oedeemsymptomen herkennen

Symptomen van oedeem zijn zwelling of wallen, wat het meest voorkomt in de benen of armen.  Uitgerekte of glimmende huid die gevoelig is voor scheuren of scheuren.  Verstikte huid ; dit is duidelijk zichtbaar in de huid die een indruk behoudt nadat deze gedurende enkele seconden is ingedrukt. Bijkomende oedeemsymptomen omvatten toegenomen buikomvang , kortademigheid en zware armen of benen .

Gemeenschappelijke triggers van oedeem

Als u oedeem ervaart als een complicatie van fibromyalgie, is het nuttig om te weten welke andere veelvoorkomende oorzaken zijn. Als u uw best doet om deze triggers te vermijden, kunt u voorkomen dat uw oedeem slechter wordt terwijl u natuurlijke remedies gebruikt om dit te beheren.

  1. Zitten of staan ​​voor langere periodes (1).
  2. Bepaalde medicijnen: medicijnen tegen hoge bloeddruk, steroïden, oestrogenen, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en bepaalde diabetesmedicatie, thiazolidinedionen (1).
  3.  Nierziekte kan bijdragen aan extra natrium en vocht in uw bloedcirculatie. Komt meestal voor in de benen en rond uw ogen (2).
  4. Cirrose Er kan zich vocht in uw buik en uw benen ophopen van leverschade (1).
  5. Hartfalen Als het hart zwak is en niet in staat om bloed efficiënt te pompen, zal het bloed zich in bepaalde delen van het lichaam verzamelen. Hierdoor kan vloeistof uit de bloedvaten in de omgeving (2) lekken.
  6. Veneuze insufficiëntie: een tekort aan bloedstroom. Wanneer je aderen moeite hebben om bloed van je ledematen terug naar het hart te sturen. Vaak veroorzaakt door spataderen (3).
  7. Ernstige eiwitdeficiëntie: proteïne helpt om zout en water in de bloedvaten te houden. Wanneer albumine te laag wordt, wordt overtollig vocht achtergehouden en kan het in de weefsels lekken (1).

6 Natuurlijke remedies tegen oedemen

 

1- Apple Cider-azijn

Helpt kaliumniveaus aan te vullen en vochtretentie te keren (4). Voeg 1 of 2 theelepel toe aan een glas water en drink. Appelciderazijn is ook een leuke toevoeging aan een salade.

2- Epsom-zouten

Vermindert zwelling en ontsteking, kan ook overtollige vloeistoffen en gifstoffen uit het lichaam extraheren (4). Breng in je bad 2 kopjes Epsom-zout aan. Geniet hier 10-15 minuten van. Dit kan tot 3 keer per week worden herhaald. Of sla het hele lichaam over en geniet alleen van de voeten. In een klein bad of emmer onderdompelen je voeten in warm water tot net boven de enkels. Voeg 1/2 kopje Epsom-zouten toe en laat 30-60 minuten weken.

3- Tea Tree Oil

Wrijf tea tree olie op het aangetaste gebied helpt zwelling en ontsteking te verminderen (4). Voeg 5-10 druppels theeboomolie toe aan een dragerolie en wrijf zachtjes op het aangetaste gebied. Een dragerolie is nodig om irritatie van de huid te beperken.  Vervoersolosuggesties omvatten kokosolie, amandelolie, avocado-olie of olijfolie.

4- Dandelion Leaf

Een natuurlijk diureticum dat de afvoer van vocht stimuleert. Paardebloem bevat ook kalium dat de natriumspiegels in het lichaam in balans houdt (4). Probeer een paardebloem aan je thee toe te voegen.

5- Peterselie

Een natuurlijk diureticum dat de aanmaak van urine stimuleert om waterretentie en een opgeblazen gevoel te verminderen (5). Voeg 1 theelepel gedroogde peterselie toe aan 2 kopjes water. Kook het voor 10 minuten, stam en dan drinken. Peterselie is ook een leuke toevoeging aan soepen, salades of sandwiches.

6 – Massage

Een zachte massage bevordert de doorbloeding, verlicht de druk op de bloedvaten en vermindert zwelling. Breng warme olie aan op het getroffen gebied en gebruik zachte wrijfslagen om genezing te bevorderen. Voorgestelde oliën zijn mosterd, olijf of kokosnoot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *